Маринован пипер

19/09/2012
от Бай СтавриНовак
"Признайте си, че и вие се изкушавате от идеята да сложите няколко буркана маринован пипер за зимата!"
Приготвяне120 мин.
Готвене60 мин.
Общо180 мин.
Порции10-12 буркана
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16 828
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

  • червени чушки - 10 кг пипер
  • вода - 2 литра
  • оцет - 1, 5 л
  • сол - 300 г
  • олио - 250 мл
  • захар - 600 г
  • чесън - 2 глави
  • целина - 1 глава с листата
  • черен пипер - 7 г

Начин на приготвяне

Добре измийте червените чушки и ги изтърбушете.

Смесете в тенджера водата, оцета, олиото и захарта. Оставете да заврат.

Пускайте по малко чушките в марината и ги дръжте, докато променят цвета си.

Изваждайте ги да изстинат, след което ги подреждайте плътно в 1 три литров буркан или по-малки буркани, като помежду им слагайте изчистени скилидки чесън, парченца целина и черен пипер.

Долейте с изстиналата и прецедена марината. Затворете с капачки и стерилизирайте 10 минути.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

ивана
ивана
29.09.2012 16:39
Не ги стерилизирайте! Залейте ги с вряла марината и обърнете буркана.
6
0

Виж всички коментари или напиши такъв