Тутманичета със сирене и салам

30/11/2017
Марияна
отМариянаМастър Шеф6242555813
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо289
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в тава. Леко стоплете прясното мляко. В около 100 мл от топлото прясно мляко разтваряме маята, като прибавите и захарта и 1 с.л. от брашното. Добре е да се ползва кубче мая.

Разбъркваме добре и оставяме да шупне. Правим кладенче в брашното и слагаме сол, яйцето, олиото, останалото прясно мляко и шупналата мая, която си разтворихме.

Топла вода около 50 мл слагаме и нея в брашното. Замесваме меко тесто върху набрашнен плот. Отива около 600 г брашно и още за доомесване. Тестото го оставяме на топло да втаса за 40 мин. Делим тестото на 15 части.

Натрошаваме сиренето, а шунката я режем на малки парченца. Всяка част я оформяме на дълга лента и слагаме отгоре нарязана на ситно шунка и сирене, после загръщаме и усукваме на възел. Дооформяме с ръце.

В купичка разбиваме 1 жълтък и 2 с.л олио. Оформените тутманичета намазваме с разбит жълтък и поръсваме със сусам.

Печем в загряна на 180 градуса фурна до готовност.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар