Банички на сач с праз и сирене

30/11/2017
Марияна
отМариянаИноватор5552555563
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо284
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг-
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • турски кори на сач - 300 г триъгълни
  • праз - 5 стръка
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • червен пипер - 1 щипка
  • чубрица - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме праза и го нарязваме на дребно. Слагаме 4 с.л. олио в тиган на котлона да се сгорещи.

Задушаваме праза за няколко минути, докато омекне. Разбъркваме.

Двете яйца ги разбиваме с вилица в отделна купичка.

След като поизстине, слагаме праза в купа и прибавяме яйцата и разбъркваме. Овкусяваме с червен пипер, сол и сушена чубрица.

Натрошаваме сиренето на ситно. После прибавяме натрошеното сирене и разбъркваме.

Взимаме си корите и в широката част слагаме с помощта на лъжица от сместа и прегъваме двата остри края на вътре.

Навиваме на пури баничките. Нареждаме ги в тава, покрита с хартия за печене. Намазваме баничките с останалото олио с помощта на четка.

Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар