Домашно пиле с ориз, грах и царевица

30/11/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1357137513844
"Знаете правилото - пиле, което не е изкълвало царевицата, отива в тавата, заедно с нея "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо951
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • домашно пиле - 1/2 бр. (без гърдите)
  • ориз - 1 ч.ч.
  • грах - 1 к.ч. замразен или пресен
  • сладка царевица - 1 к.ч.
  • лук - 1 глава
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
  • подправка - 1 к.л. за пиле
  • чубрица - 1 к.л.
  • черен пипер - щипка
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на порции и поръсете със пилешката подправка. Лука нарежете на ситно и сипете в тава, добавете и пилешкото.

Сипете замразения грах и 2 чаени чаши вода, сложете да се запичат във фурната. След като поврат около 30 минути, извадете и прибавете зеленчуковата подправка и още една чаша вода, ако е необходимо, трябва да има достатъчно бульон за сваряването на ориза.

Измийте ориза и след като се запече месото, добавете с царевицата, пробвайте как е на вкус и ако има нужда, добавете малко сол и още от подправките.

Печете до сваряване на ориза и хубаво запичане на пилешкото.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!