неделя, 20 април

Сто чушки туршия

Публикувана от:
Видяно: 6 737 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Туршии и зимнина
Рецепта за Сто чушки туршия
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции12-15 буркана

Необходими Продукти

  • чушки - 100 броя червени или зелени пиперки
  • оцет - 400 мл винен
  • олио - 300 мл
  • сол - 150 г
  • захар - 100 г
  • магданоз - 2 връзки

Приготвяне на Сто чушки туршия

Чушките се забърсват с влажна кърпа, изтърбушват се, изпичат се в чушкопек и се обелват. Аз ги пека без да изтърбушвам.

Приготвя се марината от оцета, олиото, солта и захарта, която се кипва и се оставя да се охлади.

След това в нея се добавя скълцания магданоз и се сипват чушките.

Внимателно се обърква и се оставя така за 2 часа чушките да се мариноват.

След това се пълнят в буркани, затварят се и се стерилизират 20 минути.

4,8 от 5 Гласа

Отзиви (1)

  • 0
    0
    Отговор
    Симеонова

    2013-08-28, Оценка 4 от 5 за Сто чушки туршия

    МОЯТА РЕЦЕПТА
    Между редовете печени и почистени от семето чушки се залива със следната смес: 1ч.ч оцет; 1ч.ч олио; 1 ч захар /100 г./; половин чаша сол /50 г./; 14 аспирина; черен пипер; магданоз; чесън. Ако не се сложи аспирин, трябва да се стерилизират 10 минути.

Вкусна и лесна рецепта за Сто чушки туршия. Доволен ли си от това, което намери? Прегледай другите ни рецепти за Сто чушки туршия. Изпитани рецепти от нашенската и чуждестранна кухня. Съвети как да приготвим Сто чушки туршия в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с безброй ястия, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.