Солени краставички с хрян в каче

01/12/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaГотвач415175459
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо228
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Потапяме краставиците в студена вода в продължение на 2 часа. Измиваме ги добре и ги надупчваме с острието на ножа или с вилица на няколко места.

Корена от хрян обелваме и нарязваме на тънки ивици.

В дървено каче (емайлиран съд, стъклен или пластмасов, с какъвто разполагате) слагаме половината от продуктите - листата от вишна, дафин и касис, естрагона, копъра и подправките.

Подреждаме краставичките и върху тях поставяме останалата половина зелени подправки и семена. Скилидките чесън добавяме цели.

В тенджера кипваме водата до 55 градуса и разтваряме в нея солта. Охлаждаме саламурата, добавяме оцета и заливаме туршията.

Притискаме с плетен венец от вишневи клонки. Притискаме с тежък предмет.
Претакваме или разклащаме съда със солената туршия през ден.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар