Задушено кисело зеле със сурова наденица

01/12/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comИноватор3361191615
"И да не забравите домашното вино, защото е грехота тази вкусна селска гозба да се консумира без него "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 193
  • Преглеждания за месеца118
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се обелва, нарязва на едри филийки и леко се запържва в олиото в по-дълбока тенджера.

След като стане златист, към него се добавя суровата наденица, нарязана на порционни парчета. Щом малко се зачерви, наденицата се изважда от мазнината.

В същата мазнина се слага киселото зеле, нарязано на едро. Позапържва се леко, добавя се червеният пипер, черният пипер, кимионът, бахарът, лютият червен пипер и разтвореното в зелевия сок доматено пюре.

Разбърква се, пускат се надениците, дафиновите листа и ястието се похлупва с капак и се оставя да се задуши на котлона за 25 минути на по-слаб котлон.

Сервира се горещо.подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар