Мариновани чушки върхари

16/09/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Хрупкави, мариновани чушки върхари, които ще намерят място и във вашия килер със зимнина!"
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо20 797
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измийте чушките върхари. Подрежете им дръжките без да ги изтърбушвате.

В голяма тенджера налейте повечко олио и щом се загрее, потапяйте чушките, колкото леко да се позапържат - нещо като бланширане в олио.

Попарените чушки се събират в друг съд. Овкусяват се със сол на око и малко салицил. Объркват се добре.

Започнете да редите чушките в буркани и между тях слагайте скилидки почистен и нарязан чесън, целина и магданоз.

Бурканите се доливат с оцет, а отгоре се долива по 1 пръст от олиото от попарването. Бурканите се завинтват добре.

Съхранявайте маринованите чушки върхари на хладно и тъмно място. Имат трайност над 1 година.

подобни рецепти тук

5 4
4 4
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

цветелина николова
цветелина николова
16.09.2012 22:47
наистина какви са пропорциите или по точно на салицила,колко се слага
4
0
Велислава
Велислава
16.09.2012 21:40
А, какви са пропорциите на тази рецепта?
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв