Свински котлети с бяло вино, мащерка и къри

01/12/2017
marcheva14
отmarcheva14Иноватор65068942971
"Тези свински котлети определено плачат за чаша вино "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 519
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 200 градуса.

Маслото се разтопява и се смесва с фино нарязани филийки чесън. Добавя се зехтин, черен пипер, мащерката и къри. В сместа се потапят котлетите, разбъркват се с ръка. Поставят се на горещ тиган с дебело дъно, за да се запечатат от всички страни - за около 3 до 4 мин на страна.

Посоляват се, изваждат се и се поставят в тавичка за печене. В същия тиган се добавя още една бучка масло, да се сгорещи, и се налива виното - нека да изсъска, оставя се да заври и след това се поливат котлетите. Покриват се с AL фолио и се вкарват във фурната за около 20 до 30 мин, или докато вилица свободно влиза в месото.

Преди да се извадят от фурната, се отстранява фолиото и се запичат за още 5 до 10 мин. Готовите котлети се изваждат и поставят в съд с капак, примерно йена. Останалата мазнина от тавичката се връща в тигана.

Нишестето се размива в 50 мл студена вода и се добавя към соса и при непрекъснато разбъркване се готви, докато се сгъсти. Ако е необходимо, се добавя още малко сол и прясно смлян черен пипер.

Сервират се с гъби соте, глазирани моркови и магическите картофи на фурна, за които съм пуснала отделна рецепта.

Източник: кулинарен блог Коконаподобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар