Свински хапки с гъби и праз

01/12/2017
Таня
отТаняМастър Шеф129313818253
"Свинско с гъби и праз си хапни и за диетата забрави "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 114
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 стрък
  • магданоз - 2 стръка
  • гъби - 1 ч.ч. консерва
  • вода - 1 к.ч.
  • за марината
  • соев сос - 2 с.л.
  • вино - 1/2 ч.ч.
  • подправка за барбекю - пикантина
  • черен пипер - 1 к.л.
  • олио - 2 с.л.
  • за канапето
  • картофи - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме на хапки свинското месо.

Смесваме всички продукти за марината в дълбок съд и прибавяме месото. Така свинското престоява час-два.

През това време си измиваме и нарязваме лука на полумесеци, а праза - на кръгчета.

Обелваме картофите, нарязваме на пръчици, като ги оставяме за известно време да престоят във вода.

В тавичка поставяме вече маринованото месо, нарязаните зеленчуци, гъбите и нарязания на ситно магданоз. Поръсваме с черния пипер и наливаме водата.

Поставяме във фурната и печем до готовност. Изпържваме и картофите.

Поднасяме свински хапки с гъби, като на дъното на чинията слагаме пържени картофи и върху тях хапки с гъби и зеленчуци.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!