Празена яхния с домашна луканка

02/12/2017
"Не може да сбъркате аромата на домашно приготвената гозба и нищо не може да се сравни с него "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо490
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • праз - 1 голям стрък
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • морков - 1 бр.
  • луканка - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • дафинов лист - 2 бр.
  • брашно - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Голям стрък праз се обелва, измива и нарязва ситно на полумесеци. Морковът се обелва и нарязва и той. Луканката се намокря с вода - така по-лесно се обелва и нарязва на тънки парченца.

Загрява се олио и първо запържваме за кратко от двете страни парченцата луканка. Изваждат се в чиния и сипваме да задушим ситно нарязан праз и морковите, като се разбърква, докато омекне празът.

Сипваме доматено пюре, червен пипер и наливаме топла вода, да покрие продуктите. Луканката се връща в тенджерката, добавя се сол, черен пипер, дафинов лист и ронена чубрица.

Оставя се на тих огън да се готви до готовност на праза.

Ако не се е сгъстило, разбиваме лъжичка брашно с малко вода на кашичка и сипваме по малко до нужната гъстота.

Оставя се на котлона още 2-3 минути и сервираме топло - това е вкусът от нашето детство!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар