Кисело зеле в гювеч със свинско и пилешко

02/12/2017
Tania Rusenova
отTania RusenovaИноватор625639252
"И ако сте се чудили досега какво може да е по-вкусно от свинско с кисело зеле, отговорът е в чинията пред вас - свинско и пилешко с кисело зеле "
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 661
  • Преглеждания за месеца504
  • Преглеждания за седмицата132
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешките бутчета, както и свинското месо.

Зелката нарязваме на ситно, а месото - на по едри късчета.
Нарязваме сланината на ситни парченца и ги слагаме на дъното на глинения съд.

В тиган с мас изпържваме двата вида месо и ги нареждаме на дъното.
В останалата мас поставяме зелето и него изпържваме, като добавяме и червения пипер.

В гювеча изсипваме зелето и слагаме дафиновия лист. Заливаме всичко това с червеното вино.

Слагаме капака и пожелание може да поставим гювеча в тава, защото по време на печенето, може да изтече от соса.

След час отваряме капака и поръсваме 1/2 ч.ч ориз.

Допичаме самото ядене или печем до готовност както на месото, така и на ориза.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни рецепти