Кисело зеле в гювеч със свинско и пилешко

02/12/2017
Таня
отТаняМастър Шеф129013818223
"И ако сте се чудили досега какво може да е по-вкусно от свинско с кисело зеле, отговорът е в чинията пред вас - свинско и пилешко с кисело зеле "
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 453
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 зелка
  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • свинско месо - 600 г
  • сланина - 100 г
  • мас - 2 с.л.
  • бял ориз - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • дафинов лист
  • олио
  • червено вино - 1 и 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешките бутчета, както и свинското месо.

Зелката нарязваме на ситно, а месото - на по едри късчета.
Нарязваме сланината на ситни парченца и ги слагаме на дъното на глинения съд.

В тиган с мас изпържваме двата вида месо и ги нареждаме на дъното.
В останалата мас поставяме зелето и него изпържваме, като добавяме и червения пипер.

В гювеча изсипваме зелето и слагаме дафиновия лист. Заливаме всичко това с червеното вино.

Слагаме капака и пожелание може да поставим гювеча в тава, защото по време на печенето, може да изтече от соса.

След час отваряме капака и поръсваме 1/2 ч.ч ориз.

Допичаме самото ядене или печем до готовност както на месото, така и на ориза.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!