Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Кисело зеле в гювеч със свинско и пилешко

Кисело зеле в гювеч със свинско и пилешко

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Кисело зеле в гювеч със свинско и пилешко
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 6
02/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
7
"И ако сте се чудили досега какво може да е по-вкусно от свинско с кисело зеле, отговорът е в чинията пред вас - свинско и пилешко с кисело зеле"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 зелка
  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • свинско месо - 600 г
  • сланина - 100 г
  • мас - 2 с.л.
  • бял ориз - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • дафинов лист
  • олио
  • червено вино - 1 и 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешките бутчета, както и свинското месо.

Зелката нарязваме на ситно, а месото - на по едри късчета.

Нарязваме сланината на ситни парченца и ги слагаме на дъното на глинения съд.

В тиган с мас изпържваме двата вида месо и ги нареждаме на дъното.

В останалата мас поставяме зелето и него изпържваме, като добавяме и червения пипер.

В гювеча изсипваме зелето и слагаме дафиновия лист. Заливаме всичко това с червеното вино.

Слагаме капака и пожелание може да поставим гювеча в тава, защото по време на печенето, може да изтече от соса.

След час отваряме капака и поръсваме 1/2 ч.ч ориз.

Допичаме самото ядене или печем до готовност както на месото, така и на ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Получи се много вкусно, но прибавянето на ориза по-късно беше проблем, нямаше достатъчно течност да поеме ориза и ме вкара в приключение.
14.02.2024 17:07