Медальони от хек с лимонено-сметанов сос

02/12/2017
Албена
отАлбенаИноватор36871113633
"Когато поводът е специален, ястието трябва да е изискано и много вкусно "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо231
  • Преглеждания за месеца230
  • Преглеждания за седмицата113
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • хек - 4 бр. готови медальони или филе
  • сол
  • черен пипер
  • кромид лук - 1 малка глава
  • чесън - 2 скилидки
  • краве масло - 4 с.л.
  • заквасена сметана - 4 с.л.
  • горчица - 1 с.л. руска люта
  • лимон - 1 бр.
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибните медальони се поръсват със сол и черен пипер от двете страни и се поставят в съда за печене.

Лукът се почиства, нарязва на ситно и се разпределя върху рибата.

Скилидките чесън се обелват и счукват, докато станат на кашица. Към тях се прибавя разтопеното краве масло, заквасената сметана, горчицата и прясно изцеден лимонов сок (около една и половина супени лъжци).

Сосът се подправя със сол и черен пипер, след което с него се намазват рибните медальони.

Рибата се пече в загрята на 200 градуса фурна за около двайсет минути. Готовото ястие се поръсва с пресен магданоз и се гарнира с резенчета лимон.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар