Вкусна супа от мерлуза

02/12/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваИноватор3083011753
"За делник и празник, дори и за Никулден - вкусна супа от мерлуза "
Приготвяне30 мин.
Готвене55 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо260
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Почистете рибата и отделете филетата. Главата и костта и поставете в тенджерка заедно със всички продукти за бульона - зеленчуците обелени и разполовени на две (джинджифила може и да не белите). Залейте с обилно количество вода, така че да ги покрива два-три пръста. Варете 30 минути на умерен огън и прецедете бульончето. Върнете го в същата тенджерка и поддържайте топло на минимална степен на котлона.

2. Накълцайте един морков, целината и ряпата. Аспержите почистете от твърдите краища и крехката част също нарежете на малки парченца. Задушете ги в зехтина до полуомекване и прибавете доматения сос и чесъна - настърган. Гответе за кратко и сипете в горещия бульон. Варете около 15 минути.

3. Рибните филета потопете за 1-2 минути във врящата супа и извадете. Това правим, за да може лесно да отделим кожата от тях.

4. Отделете месцето и го накъсайте на сравнително едри парчета, а след това прибавете в ястието и гответе още 4-5 минути. Бялата риба има нужда от много малко термична обработка.

5. Подправете със бял пипер, накълцан див лук и още сол на вкус и супичката е готова.

При сервиране поръсете с още накълцани стръкчета от крехкия лук.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар