Пълнен шаран с гъби, орехи и песто

02/12/2017
ГАЛЯ ДУМАНОВА
отГАЛЯ ДУМАНОВАГотвач1769262
"Не чакайте Никулден, за да приготвите най-вкусният пълнен шаран на фурна "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 244
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвяне на пестото, смлените ореховите ядки се препичат на тиган без мазнина.

В блендер се смилат всички продукти и се прибавя зехтин и пармезан.

Изчистения и изцеден шаран се осолява отвътре и отвън.

В сгорещеното олио се запържват ситно нарязаните лук, моркови, гъби, ориз и орехови ядки, добавя се вода и се пържи, докато лукът омекне, а оризът стане прозрачен.

Добавя се пресованият чесън, ситно нарязаната целина и подправките. След като свалим плънката от котлона и леко оставим да се охлади, добавяме пестото и 1 ситно нарязан лимон, разбъркваме добре.

С получената смес пълним шарана и зашиваме. Печем в загрята фурна на 200 градуса в намазнена тава, покрита с фолио за 60 минути, след което фолиото се маха и шаранът се пече още 20-30 минути до златисто.

След изваждане от фурната се покрива веднага с нарязан лимон на шайби.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Svetlana
Svetlana
03.12.2017 11:21
В пестото има ядки, в плънката за рибата също- струва ми се много това! По-добре е само в пестото да има ядки. Лично мнение
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!