Домашна ментовка

21/09/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Знаете, че домашно приготвената ментовка е истински лек за стомаха, но все пак не бива да прекалявате с нея!"
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 884
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ракия - 5.5 л плодова, без мирис и вкус
  • ментово масло - 25 г или есенция
  • захар - 1.3 кг
  • вода - 3 л
  • боя - безвредна зелена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете съд с вместимост поне 15 л, на който сте отбелязали докъде е 10 л. Сипете вътре ракията и добавете ментово масло или есенцията.

Сипете захарта във водата и бъркайте, докато напълно се разтвори. Прибавете захарния сироп към ракията. Долейте вода до отбелязаните 10 л.

Отделно разтворете малко безвредна зелена боя в малко вода и също разбъркайте към домашната ментовка.

Така приготвената алкохолна напитка трябва да отлежи 15 дена в дамаджана. След това я разпределете в бутилки и съхранявайте ментовката затворена.подобни рецепти тук

5 6
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Албена Атанасова
Чудесна е с домашна ракия и вместо оцветител истински ментови листа. Ако ракията е добре отлежала няма да повярвате както сте сътворили. За ценители!
0
0
Сандо
Сандо
16.12.2013 07:14
Така всеки знае
0
0
ликьорчо
ликьорчо
05.08.2013 22:34
най-вероятно става дума за спирт или водка
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв