Домашна ментовка

21/09/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Знаете, че домашно приготвената ментовка е истински лек за стомаха, но все пак не бива да прекалявате с нея!"
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 579
  • Преглеждания за месеца140
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

  • ракия - 5.5 л плодова, без мирис и вкус
  • ментово масло - 25 г или есенция
  • захар - 1.3 кг
  • вода - 3 л
  • боя - безвредна зелена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете съд с вместимост поне 15 л, на който сте отбелязали докъде е 10 л. Сипете вътре ракията и добавете ментово масло или есенцията.

Сипете захарта във водата и бъркайте, докато напълно се разтвори. Прибавете захарния сироп към ракията. Долейте вода до отбелязаните 10 л.

Отделно разтворете малко безвредна зелена боя в малко вода и също разбъркайте към домашната ментовка.

Така приготвената алкохолна напитка трябва да отлежи 15 дена в дамаджана. След това я разпределете в бутилки и съхранявайте ментовката затворена.подобни рецепти тук

5 5
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Сандо
Сандо
16.12.2013 07:14
Така всеки знае
0
0
ликьорчо
ликьорчо
05.08.2013 22:34
най-вероятно става дума за спирт или водка
0
0
ЕВГЕНИ
ЕВГЕНИ
03.04.2013 23:57
Плодова ракия без мирис и вкус ?????????????
2
1

Виж всички коментари или напиши такъв