Кексчето на баба с топла вода

02/12/2017
Iliyana.vasileva
отIliyana.vasilevaНовак4
"Не ви караме да откривате топлата вода, а да опитате кексчето на баба с топла вода, защото си заслужава "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо204
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивате захарта и яйцата в голяма купа с миксер на висока степен до получаване на двоен размер на количеството.

През това време затопляте водата, без да завира, и я добавяте към яйцата и захарта, без да спирате да разбивате.

Добавяте и олиото по същия начин, както водата. Добавяте и ванилията.

Намалявате миксера на най-слаба степен и лъжица по лъжица добавяте брашното бавно, за да може да се разбие добре. След което отделяте малка част от получената смес и към нея добавяте какаото. Разбърквате с лъжица.

Изсипвате сместа без какаото в тавичка и към нея добавяте какаото бавно на тънка струя равномерно върху цялата повърхност. Поръсвате с целите ядки орехи.

Печете на предварително загрята на 180°C фурна за 20 мин. След като се изпече кексът, поръсвате с пудрата захар.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йорданка Ковачева
Добра рецепта, сполучлива. Хубаво е да се добави и някакъв ароматизатор- ванилия, лимонова кора.. за още повече вкус.
0
0
Йорданка Ковачева
Всъщност ванилия си има, но исках да кажа- есенция- ромова или друга.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв