Зеленчуци с месо в глинен гювеч

02/12/2017
Марияна
отМариянаМастър Шеф6512555823
"Няма как да сбъркате и всеки път става божествено вкусно "
Приготвяне40 мин.
Готвене120 мин.
Общо160 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 580
  • Преглеждания за месеца256
  • Преглеждания за седмицата92
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме олиото в тенджера да се загрее. Измиваме месото. Използваме по мазничко, не сухо. Режем на парчета месото и го запържваме леко в горещото олио.

Режем лука на тънки ивички. Гъбите ги почистваме и ги режем по дължина на парченца. Почистваме морковите и ги режем на шайби. Пиперката я режем на малки парченца. Магданоза го режем на дребно.

Към месото добавяме лука, пипера и гъбите и те да се задушат леко.

Обелваме картофите и ги нарязваме на големи кубчета. Сваляме от огъня. В гювеч слагаме задушените зеленчуци, магданоза и картофите. Объркваме всичко. Подправяме със сол и черен пипер на вкус.

Добавяме олио, ако е нужно. Наливаме в гювеча 2 ч.ч гореща вода и захлупваме с капака му. Печем в студена фурна на 180 градуса до готовност.

Като е готово, хапваме още топло с чаша вино.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар