Вита точена баница

02/12/2017
Марияна
отМариянаИноватор5832555623
"Аплодисменти за майсторите, които знаят как да приготвят най-вкусната вита баница с точени кори "
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 842
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • плънката
  • яйца - 2 бр.
  • мляко кисело - 150 г
  • сирене - 160 г
  • крема сирене - 50 г
  • сол - 1 щипка
  • За тестото
  • брашно - 3 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • оцет - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • олио - за намазване на тавата и корите
  • сусам - или ръсеница за поръсване
  • жълтък - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и го слагаме в тава. По средата правим кладенче и слагаме сол, оцет и олио. Топлата водичка и нея. Замесваме продължително меко тесто. Тестото трябва да е меко и еластично.

Делим го на 3 топки с равна големина. Всяка топка намазваме с олио и покриваме с кърпа да не съхне. През това време си намазваме плота с малко олио и разточваме с точилка на много тънка голяма кора.

Кората трябва да прозира. Като точим стават мехурчета. В купичка слагаме млякото, крема сиренето и предварително натрошеното сирене. Разбъркваме си плънката много добре с лъжица. Подправяме я с щипка сол.

Намазваме тънката кора с олио и после нанасяме от кашата. Навиваме на руло внимателно. Намазваме кръгла тава с олио и навиваме едното руло в кръг.

Правим по същия начин другите две рула и ги слагаме едно след друго, да стане като завит охлюв. Намазваме баницата с олио обилно.

Мажем с разбит жълтък с четка и поръсваме със сусам.

Печем в загрята на 200 градуса фурна до готовност. Хапваме с айран.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар