Мини баклавички с локум и орехи

02/12/2017
Марияна
отМариянаМастър Шеф6502555823
"Гледаме на минибаклавичките като на малки пакетчета вкусно щастие "
Приготвяне35 мин.
Готвене25 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 432
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • локум - 2 кутии
  • захар - ½ ч.ч.
  • орехи - 1 1/3 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - ½ ч.ч
  • олио - ½ ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилии - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • кори за баклава - 14 бр. тънки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и смиламе орехите. В купа слагаме захарта, щипка сол и яйцата и разбиваме с миксер. Добавяме олиото и брашното с бакпулвера, ванилията и продължаваме с разбиването.

Взимаме две кори и нанасяме от кашата отгоре в началото на кората по дължина.

Режем локума на малки парченца. В началото на корите слагаме по права линия локум и орехи. Хващаме двете кори и навиваме на руло. Намазваме тава с олио и редим рулото. Така правим и другите рула до изчерпване на продуктите.

Нареждаме рулата едно до друго. Печем на 180 градуса до готовност в предварително загрята фурна. Като се изпече, режем на малки парченца. Оставяме ги да изстинат.

В тенджерка слагаме 1 ванилия, 2 ч.ч. вода и 1 ч.ч. захар да заври на котлона. Прехвърляме ги наредени едно до друго в подходящ съд.

С готовият сироп горещ поливаме малките рулца.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар