Чорба Илария

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Чорба Илария1 / 2
21/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Пикантна чорба, която ще ви плени с вкус и аромат - скаридено изкушение за ценители"

Необходими Продукти

  • скариди - около 200 г
  • масло - 1 с.л.
  • картофи - 3 - 4 броя
  • лук - 1 глава, по - голяма
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • вино - 50 мл
  • кимион - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 2 - 3 с.л.
  • олио - 50 - 60 мл
  • сол
  • бял пипер - 1/2 ч.л.
  • за застройката
  • яйца - 1 брой
  • оцет - 1 ч.л.
  • соево мляко - 80 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и добавете почистените скариди. Разбъркайте леко да се запържат и долейте виното. Щом са почти готови, добавете скълцания ситно чесън, леко посолете и поръсете с черен пипер.

В тенджера загрейте олиото и запържете скълцания лук. По желание може да добавите и 1 настърган морков. Щом лукът се запържи, добавете обелените и нарязани на малки кубчета картофи и объркайте с доматеното пюре.

Долейте веднага вода (около 2 л) и оставете супата да се вари, докато картофите поомекнат. След това добавете скаридите с всичко от тигана и след няколко минути овкусете със сол и бял пипер. Снемете чорбата от котлона.

След 5 минути разбийте яйцето с оцета и соевото мляко. Застройте внимателно и поръсете с кимион. Поднесете чорбата топла с малко скълцан магданоз по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
40
33
20
10
Дай твоята оценка: