Свински пържоли Меча лапа

03/12/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф711446984
"Само се надяваме мечката да е имала големи лапи, поне 46 номер "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 721
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на пържоли, подредете ги върху дъска за рязане, завийте ги със стреч фолио и ги начукайте много добре от двете страни.

В купа поставете пресованите скилидки чесън, настъргания джинджифил, сол и черен пипер на вкус и олиото, разбъркате. Със сместа намажете пържолите от двете страни равномерно и ги оставете настрани.

Отделно настържете на ситно ренде картофите и ги посолете на вкус, разбъркайте и след 2-3 минути изстискайте настърганите картофи много добре. Към тях чукнете 2 яйца и разбъркайте до хомогенна смес.

Отделно в чиния чукнете и разбийте останалите 2 яйца, в тях ще панирате пържолките.

Върху дъска за рязане разпределете малко от картофената смес на много тънко. Върху нея поставете панирана в яйцата пържола и отгоре равномерно разпределете малко от картофената смес.

Нагрейте малко олио, намалете огъня на слаб и с плъзгане преместете пържолата в тигана, пържите до златисто от двете страни една по една пържолите.

Готовите пържоли подредете в тава, постлана с хартия за печене, отгоре равномерно поръсете върху всяка пържола настъргания кашкавал и печете в предварително нагрята на 200 градуса фурна за 10-15 минути до размекване на кашкавала.

Сервирайте с прясна салата!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар