Кюфтенца от бяла риба с джинджифил и специален сос

03/12/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaГотвач387159403
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо135
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подсушаваме филата (от бял риба треска, костур, тилапия). Смиламе ги в блендер и добавяме свареният картоф, настъргания джиндър, рибния сос, смления черен пипер, запечените и смлени кедрови ядки.

Прехвърляме сместа в купа и добавяме разбитите жълтъци, овесените ядки, нарязаните на много ситно червена и люта пиперки и кориандъра.

Оформяме от каймата кюфтета, които потапяме в разбитите на сняг белтъци и пържим за кратко в сгорещената мазнина.

Поставяме ги върху кухненска хартия, за да поеме остатъчната мазнина по тях.

Сосът приготвяме, като запечем ореховите и кедрови ядки в сух тефлонов тиган. След като се охладят, ги стриваме на едро.

В същият тиган запичаме леко и семената от кимион, като стриваме и тях.
В купа смесваме горчицата, рибния сос, меда, оцета и зехтина до хомогенна смес.

Прибавяме ядките, подправките, нарязаните на ситно фурми и кориандър.

Разбъркваме, капваме малко лимонов сок и дегустираме на вкус.

Поднасяме рибните джинджифилови кюфтета със студения сос и гарнираме със сезонна салата.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар