Гаспачо от манго и краставица

04/12/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф7544823034
"Едно по-различно гаспачо, с което да блеснете в някой специален момент "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо561
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • манго - 300 г
  • краставица - 450 г
  • лук - 1 глава, средна
  • чесън - 1 скилидка
  • маскарпоне - 4 с.л. (или друго кремообразно сирене)
  • сол - 1 ч.л. или на вкус
  • оцет - 2 с.л.
  • зехтин - за поръсване
  • краставица - лентички за украса (може и кисела)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Обелете и нарежете на парченца мангото, краставицата, лука и чесъна. Сложете при тях солта, оцета, маскарпонето и малко водичка и ги пасирайте или смелете в блендер до кремообразна нежна текстура.

2. Получената смес подправете с още сол и оцет, ако е нужно, и долейте още малко вода. Охладете за 30 минути в хладилник.

3. Разсипете в купички или широки чаши и капнете по малко зехтин във всяка.
За украса нанижете тънки лентички краставица на дървени клечки и поставете върху чашките с гаспачо.

4. Сервирайте като предястие, към което може да си добавите и хрупкави крутони по желание.

Добър апетитподобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
04.12.2017 19:40
Воала! Чудесен зеленчуков мус, бих казала. Нежна кремообразна структура, благодарение на авокадото и вкусът ми допада, благодаря за идеята ти! Поздрави!
1
0
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
04.12.2017 12:06
Еееех, какво да кажа. Отново приятна изненада за сетивата. Брилянтен вариант за женско парти. Дани, запази ми една чашка, моля! Ами ако добавя и авокадо? Защо не, вкусът му е подходящ, идеята ти е добра, факт! Относно точки и рангове, ще използвам този повод, да отправя апел към всеки, който обича да се вихри в своята кухня и е мастър шеф на себе си!!!! Кулинарията е талант, скрит някъде там, дълбоко.. , имаш ли го - твориш, ако гледаме рангове, крадем снимки и броим точки, извинете ме, но не опорочаваме ли цялата тази идея?! Идеята да покажем на какво сме способни, да надграждаме себе си, събирайки идеи, опит и кулинарни техники? Аз лично се чувствам прекрасно, защото обогатих не само домашните си рецепти, но и задоволих моите вътрешни стремежи, наслаждавайки се на това, което ми доставя удоволствие. А кулинарията ми удовлетворява не само моите естетическите потребности, а и радва моето семейство! Какво по-важно от това?!? Най-сърдечни поздрави!
1
0
Йорданка Ковачева
Абсолютно подкрепям думите ти, Съни! И моята нагласа и усет са такива! Каква по-голяма награда и признание от една искрена похвала, от едно вътрешно удоволствие и удовлетвореност от това, което правиш!? Ранговете са нещо допълнително, което не е от първостепенно значение.
Благодаря ти за похвалата, мило момиче и искам да ти кажа, че идеята с авокадото е страхотна. Ако пробваш ,сподели :)
Сърдечен поздрав и от мен!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!