Телешки пържоли на жар

05/12/2017
Еден Азар
отЕден АзарНовак219
Приготвяне50 мин.
Готвене200 мин.
Общо250 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо514
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешки пържоли - количество по желание
  • картофи - 3 4 голями
  • моркови - 4 5 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 глава
  • черен пипер
  • червен пипер
  • дафинов лист - няколко листа
  • зехтин - 100 мл
  • олио - 200 мл
  • праз - 1 бр.
  • уни сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите и морковите се нарязват на кубчета. Към тях се нарязват на дребно лукът и чесънът.

Всичко се слага в глинен съд, добавят се сол вкус, черен пипер, зехтин и малко вода. Съдът се захлупва и се слага във фурната на 250°С. Периодично се разбърква с лъжица.

Когато картофите са почти готови, се добавя и червеният пипер, дафиновият лист и се разбърква добре.

Марината за пържолите: 2 скилидки чесън, магданоз, черен пипер.

Намазва се след 15 мин пържолите и оставяте час да престоят.

През това време запалвате огъня, да направи хубава жар, слагате пържолите след това и през 1-2 мин ги обръщате, за да останат сочни.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар