Пилешки пържоли с коняк и портокал

04/12/2017
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаИноватор28913719041
"Има поне 100 причини да сме на диета, но само тези пържоли са достатъчни, за да се откажем от подобни мисли "
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо250
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешки пържоли - 1.8 кг от бут, с кожа
  • коняк - 100 г
  • портокал - 1 голям портокал
  • пипер меланж - 1 ч.л. на зърна
  • морска сол - 1 с.л. едра
  • соев сос - 1 с.л.
  • краве масло - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се нарязват на едри парчета и се слагат в глинен съд с капак.

Прибавям при месото коняка, меланж пипера, солта, соевия сос, маслото.

Портокалът се реже на две половини, изцежда се сокът и се добавя при пържолите.

Обърквам добре месото, за да се овкуси, и го оставям да отлежи минимум 30 минути, а най-добре около час.

Поставям капака на съда и слагам във студената фурна. Настройвам на 200 градуса и оставям да се пече за около 1 час и 40 минути.

Пържолките след печенето стават много вкусни, ароматни и сочни.

Сервирайте топли с чаша любимо питие.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар