Патица с ориз

04/12/2017
Сергей Анчев
отСергей АнчевЧирак7722220
Приготвяне15 мин.
Готвене130 мин.
Общо145 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо420
  • Преглеждания за месеца133
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • патица - предната половина на 1 млада
  • ориз - 1 ч.ч.
  • растително масло - 2 с.л.
  • моркови - 2 бр. среден размер
  • пиперка - 1 бр.
  • кромид лук - 1 глава
  • розмарин - 1 клонче
  • черен пипер - 10 - 15 зърна
  • дафинов лист - 1бр.
  • суха чушка - 1 бр. люта по желание
  • магданоз - 1 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патицата се транжира на подходящи парчета.

Вари се в тенджера с 6 ч.ч. вода, сол, единия морков, нарязан на едро,
сухата чушка и подправките в продължение на 90 мин.

В тиганче се задушават нарязаните морков, лук и пиперка.

Добавя се оризът и 1 ч.ч. бульон от патицата.

Всичко се прехвърля в тавичка и се добавят още 3 ч.ч. бульон. Пече се в предварително загрята фурна 30-40 мин.

След изваждане обилно се поръсва с нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар