Руска салата от домашни продукти

04/12/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaГотвач387159401
"Класическа руска салата, но приготвена с домашни продукти - е няма как да не я опитате "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 091
  • Преглеждания за месеца120
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • картофи - 5 бр., сварени
  • моркови - 2 бр. от селска туршия
  • яйца - 2 бр. сварени, от домашни кокошки
  • кисели краставички - 1 буркан, консервирани
  • шунка - 300 г от свински бут
  • грах - 250 г консервиран
  • кисело мляко - 1 с.л. цедено
  • лимон - 1 бр. сока и кората от 1/2 лимон
  • сол - на вкус
  • За майонезата
  • растителна мазнина - 300 мл
  • яйце - 1 бр.
  • горчица - 1 ч.л., равна
  • лимон - 1 с.л.
  • черен пипер - + бял
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Здравословни и вкусни са салатите, приготвени от грижливо подбрани домашни продукти и заготовки. Така знаем със сигурност какво консумира нашето семейство. Красиво подредени, те ще изненадат и гостите ви, които с удоволствие ще се насладят на чудесния ѝ домашен вкус.

Картофите са сварени в подсолена вода и охладени. Майонезата приготвяме от яйцето, растителната мазнина и подправките.

Морковите предпочитам да са от неутрална на подправки селска туршия. Киселият им привкус с този на краставичките балансира вкуса на сварените картофи и сладостта на граха. Лимоновият сок и кората придават свеж циртусов аромат на салатата.

В подходяща купа поставяме нарязаните на средни кубчета картофи, шунка, моркови, сварените белтъци от яйцата, отцедения от течността грах.

Киселите краставички нарязваме на ситни зарчета и преди да прибавим към останалите съставки, ги отцеждаме добре, за да не разводним салатата.

В отделна купа смесвам готовата разбита майонеза, киселото мляко, сока и кората от лимона, бял и черен пипер и намачканите жълтъци от яйцата. Разбъркваме добре до еднородна и гладка консистенция.

Прибавяме гъстия майонезен сос към нарязаните продукти. Разбъркайте добре всички компоненти, покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете в хладилник за 2-3 часа. Сервирайте охладена.

Посочените количества на продуктите са ориентировъчни и според вкуса ми. Вие можете да ги коригирате според вашите предпочитания.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар