Печени пуешки пържоли с бяло вино и розмарин

04/12/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4972045551
"Ако осъдените на смърт имаха право на последно желание, гарантирано щяха да си поръчат печени пуешки пържоли с бяло вино и розмарин "
Приготвяне5 мин.
Готвене35 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 641
  • Преглеждания за месеца140
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пуешко месо - 4 бр. пържола от бут
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • розмарин - 1 2.л., пресен
  • черен пипер - 1 к.л., на зърна
  • чесън - 2 скилидки
  • бяло вино - 100 мл сухо
  • масло - 80 г
  • За маринатата
  • розмарин - 1 с.л. нарязан
  • зехтин - 2 с.л.
  • дижонска горчица - 1 ч.л.
  • лимон - 1 бр. сок и кората от 1/2
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешкото е обезкостено и оформено на пържоли в месарския магазин. Измиваме месото и подсушаваме добре, като запазваме кожата.

В хаванче стриваме хималайската сол с нарязания розмарин и зърната черен пипер. Втриваме съставките по месото от двете страни.

Останалата част добавяме към маслото, което е със стайна температура. Месото се овкусява 1 час. През това време приготвяме марината от упоменатите съставки. Разбъркваме ги до хомогенна смес.

Изтръскваме пържолите от солта и розмарина и ги потапяме в ароматната смес. Най-добре е да престоят едно денонощие. За целта ги поставям в плик, доливам от маринатата, завързвам здраво плика и го поставям в купа в хладилник.

След като се темперират и отпуснат, ги изцеждам от марината и поставям на дървена дъска, за да не се пързалят при обработката. С овкусеното и ухаещо на риган масло намазвам тяхната повърхност.

От страната на кожата подпъхвам между нея и месото по около 1 ч.л. от маслото.

Подготвям грил тавичка с незалепващо покритие и натърквам повърхността ѝ със скилидките чесън. Поставям пуешкото месо с кожата надолу. По време на топлинната обработка маслото под нея се разтапя и уханието е неустоимо.

Заливаме с бялото вино и печем във фурна на 180 градуса до готовност. В процес на печенето обгръщаме месото със сосове, с помощта на лъжица или ги обръщаме няколко пъти, за да останат сочни. Печем до зачервяване.

Преди поднасяне оставяме да починат 30 минути. Сервираме топли със салата от зеленчуци и много лимон.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!