Свинско месо с лук и моркови

05/12/2017
Йорданка
отЙорданкаИноватор3602571603
"Правилото гласи - щом се задушава с вино, трябва да се консумира с вино, запомнихте ли?"
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 925
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг
  • лук - 3 глави
  • моркови - 1 - 2 бр
  • червени чушки - 2 бр.
  • зелена чушка - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • куркума - 1 ч.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • червено вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на малки парчета. Загрейте на котлона тенджера и сложете месото да се запържи.

Ако месото е по-мазно, не ползвайте допълнителна мазнина.

Почистете чушките и ги нарежете на ленти. Обелете лука и нарежете на средни парченца. Моркова обелете и нарежете на малки кубчета.

Добавете зеленчуците при месото и разбъркайте. Добавете куркумата, сол и черен пипер на вкус и разбъркайте.

Прибавете виното и соевия сос, разбъркайте добре и оставете да къкри, докато виното се изпари.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар