Горещ шоколад с Амарето

05/12/2017
"Гореща сладост, която искате да споделите с любим човек "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо471
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 1 л
  • черен шоколад - 250 г
  • захар - 100 г
  • нишесте - 30 г натурално
  • амарето - 30 - 40 мл ликьор
  • сметана - бита, за украса
  • шоколадови стърготини - за украса, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разтопете шоколада на водна баня. Добре е да бъде натрошен на еднакви по големина парченца, за да се разтопи равномерно.

2. Отделете една чаша от млякото, а останалото поставете на котлона заедно със захарта. Когато тя се разтопи, намалете огъня и прибавете шоколада бъркайки до хомогенизиране.

3. В заделената чашка мляко разтворете нишестето, така че да няма бучки. Налейте го на тънка струйка при шоколадовата смес.

4. Сипете ликьора Амарето и бъркайте до получаване на леко гъста шоколадова течност (около 5 минути)

5. Сервирайте в чашки с малко сметана и много горещо и споделете с приятели за настроение и много енергия през студените зимни дни.

По желание може да настържете още черен шоколад за разкош във всяка чаша.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Елена Стефанова Йорданова
Ах тии..:)Разкош
1
0
Йорданка Ковачева
Ами трябва да се стягаме да посрещнем подобаващо студените зимни дни :) Този шоколад така ми сгрява душата, че хич не ме е страх от студа вече;) Радвам се, че ти харесва, Ели!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв