Маринован паламуд със сос

09/12/2017
Атанаска
отАтанаскаПомощник Готвач381400
"Невероятно мезе, което ще чуе не една и две приятелски тайни "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо98
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • паламуд - 3 - 4 бр.
  • дафинови листа
  • бахар - зърна
  • морска сол
  • черен пипер - на зърна
  • олио
  • доматен сок - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от вътрешностите, отстраняват се главата, опашката и перките.

На всяко парче риба се почиства коремът, измива се от кръвта под течаща вода.

Подреждат се в дълбок съд, така че рибата да е покрита със саламурата, която се приготвя от солта и вода.

Затиснете с чиния, за да сте сигурни, че рибата е напълно потопена в саламурата.

Паламудът се нарязва на шайби с дебелина около 1 сантиметър и е готова за подреждане в буркани.

Олиото се загрява, оставя се да изстине напълно и тогава се залива паламудът.

На дъното се сипва малко олио, шайбите паламуд се подреждат, добавят се 1-2 зърна бахар, 3-4 зърна черен пипер и 2-3 дафинови листа и доматеният сок.

Така се оставя за 4-5 дни и тогава се консумира.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар