Рибена супа с гъби

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3041k7
Рибена супа с гъби
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 2
05/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • толстолоб - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • кромид лук - 1 глава
  • гъби - 100 г пресни
  • картофи - 1 бр.
  • девесил - 1/2 връзка
  • целина - 1/2 връзка
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • олио - 100 мл
  • лимон - 1 бр.
  • сол
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във вряща вода поставете изчистената и нарязана риба, сварете до готовност.

С решетъчна лъжица извадете рибата и я почистете от костите, а бульонът прецедете.

В сгорещеното олио задушете ситно нарязания лук, морковите и гъби, добавете рибата и запържете за 2-3 минути.

Към запържените вече продукти добавете рибения бульон, виното, ситно нарязаните картоф, целина и девесил.

Овкусете със сол на вкус, лимон и черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: