Кисело зеле със свински гърди

05/12/2017
Dora Grozeva
отDora GrozevaПомощник Готвач107262712
"Обичано от всички ястие, което е добре дошло на всяка трапеза "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 165
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • свински гърди - 800 г
  • кисела зелка - 1 средно голяма
  • олио - около 200 - 300 мл /зависи колко са мазни гърдите/
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измина и нарязва на порции. В затоплената мазнина се запържват местните късове до хубава карамелена коричка.

Добавя се червеният пипер за кратко и се посолява леко месото.

Добавя се нарязаното зеле. Доливат се 2 чаени чаши вода и се оставя за 15-20 минутки да се задуши.

Ястието се изсипва в тава и се поставя във фурната. Готви се на 200 градуса за 40 минути.

Готовото ястие се подправя с черен пипер.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар