Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Вегепаста с чери домати, гъби и маслини

Вегепаста с чери домати, гъби и маслини

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Вегепаста с чери домати, гъби и маслини
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 2
05/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
8 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
23 мин.
Порции
4
"Вкусно, лесно за приготвяне и тооолкова ароматно"

Необходими Продукти

  • зиги паста - 500 г
  • чери домати - 200 г
  • гъби - 100 г от консерва
  • маслини - 10 бр. зелени, без костилка
  • бяло вино - 100 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • шалот - 1 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • лют пипер - 1 - 2 щипки, на люспи
  • пармезан - за поръсване
  • босилек
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В студен тиган излейте зехтина и загрейте на умерен огън. Нарежете на ситно чесъна и шалота и прибавете, като запържите за кратко.

Добавете щипка (лют пипер по желание), отцедените и нарязани гъби и разбъркайте за 2 минути.

Прибавете нарязаните на четвъртинки чери домати. Запържете около 5-6 минути.

Добавете виното и оставете да се изпари алкохолът. Накрая сложете нарязаните на две зелени маслини.

Пастата е сварена в тенджера с вряща подсолена вода ал денте.

Прехвърлете пастата с помощта на решетеста лъжица в тигана със соса, така че да сипете и малко от водата от варенето на пастата.

Разбъркайте добре и поднесете с настърган на ситно пармезан и стръкчета босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: