Сармички в листа от червено цвекло

06/12/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач356149358
"Вадете големите чинии, защото от тези невероятно вкусни сарми в листа от червено цвекло не може, а и не бива да ядете по малко "
Приготвяне35 мин.
Готвене45 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо164
  • Преглеждания за месеца163
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме листата на цвеклото, скъсяваме дръжките, които не изхвърляме. Добавят се в зеленчукова салата или песто.

Подсушаваме и ако е необходимо, бланшираме в подсолена вода за 1-2 минути. Загряваме растителната мазнина и в нея сотираме за 4 минути нарязания на ситно зелен лук.
Добавяме каймата и запържваме, докато стане на златисти трохи.

Доливаме бульона и прибавяме ориза, нарязаните на ситно гъби и подправките - кимион, черен пипер и сол.

Течността започва да се абсорбира и е време да прибавим нарязаните на ситно кайсии и смлените на едро бадемови ядки.

Разбъркваме съставките и щом оризът е готов, изключваме котлона. Прибавяме нарязаните зелени подправки, разбъркваме и покриваме тенджерата с памучна кърпа. Поставяме отгоре капака и оставяме за 8 минути.

Във всяко листо поставяме по лъжица (зависи от големината им) от плънката и завиваме стегнати сарми.

На дъното на съда, в който ще ги варим поставям чиния, с еднакъв диаметър. Върху нея подреждаме плътно сармите.

Отгоре поставям отново чиния, за да не изплуват. Заливаме със зеленчуков бульон и варим на бавен огън около 30 минути.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Кулинарна мрежа
Вкусно и красиво, приготвено с много любов и желание, адмирации за майстора :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв