Зимна доматена кремсупа с червен лук

05/12/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaГотвач415176461
"Доматена кремсупа, през зимата, когато няма пресни доматки - разбира се, че е не само възможно, но и много лесно "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 192
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лека и ароматна супа, подходяща за вечеря през студените зимни дни.
През този период организмът ни се нуждае от по-вече хранителни вещества и витамини. За това предпочитам да приготвям супите с бульони, вместо да ги заливам с вода. Домашно приготвени, те са с богата хранителна стойност, за разлика от тези на кубчета.

В малка тенджерка сипваме 1.5 литър (приблизително) вода, прибавяме нарязаните на едро зеленчуци и варим, докато течността се редуцира до 1/3. По желание можете да прибавите и 1 картоф.

В подходяща тенджера задушаваме нарязаните лук (едната глава), праз и чесън, докато омекнат.

Нарязваме на едри кубчета морков и чушка. Прибавяме ги към останалите зеленчуци, посоляваме и наливаме около 60 мл от бульона.

Задушаваме около 10 минути. През това време поставяме изчистената глава лук в намазнено амуминиево фолио. Запичаме го на грил тиган, докато омекне.

Доматената салца изсипваме към задушените зеленчуци и прибавяме около 300 мл от бульона.

Добавяме подправките - черен пипер, захар и сол, ако е необходимо. Пускаме и едно стръкче розмарин.

Супата къкри до необходимата консистенция. Отстраняваме от огъня, прибавяме и запечената глава червен лук. Отделяме стръкчетата с билки. Пасираме супата и прибавяме сметана по желание.

Съвет: От прецедените зеленчуци от бульона можете да приготвите зеленчуково пюре.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар