Осо буко

22/09/2012
А. Борисова
отА. БорисоваНовак
"Необикновено вкусно ястие с телешко месо, което заслужава и необикновено и запомнящо се име!"
Приготвяне25 мин.
Готвене140 мин.
Общо165 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо20 724
  • Преглеждания за месеца189
  • Преглеждания за седмицата29
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измийте и подсушете месото. Овържете го с конец, за да не се разпадне в процеса на готвене.

Обилно овкусете говеждото със сол, черен пипер и го оваляйте в брашно. Запържете го в сгорещения зехтин равномерно и го извадете в чиния.

В същия съд задушете нарязаните лук, морков и целина. Щом омекнат, добавете доматеното пюре, долейте бялото вино и сложете месото.

Долейте бульона (горещ) и овкусете с натрошен дафинов лист, розмарин, мащерката. Оставете Осо буко да къкри на слаб котлон за 2 часа. Може да го преместите и във фурната да се пече.

Смесете магданоза, лимоновата кора и скълцан чесън. 5 минути преди Осо буко да е готов, добавете микса от тези ароматни съставки към ястието.подобни рецепти тук

5 6
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

po 100 kinta
po 100 kinta
13.07.2013 12:45
това въобще не е истинското оссо буко ако не ми вярваш погледни в кулинарен уикенд първа год бр 5 от 2010
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв