Панирана херинга с ориз и грах

06/12/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру161581745610
"Хрупкава коричка и вкусна гарнитура - херингите направо се избиват, за да попаднат в такава компания на масата ви "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо86
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата85
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • херинга - 5 - 6 рибки
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • олио - за пържене
  • панировка
  • яйце - 1 бр
  • царевично брашно - 1 к.ч.
  • галета - за овалване
  • гарнитура
  • ориз - 1 ч.ч. сварен
  • грах - 1 ч.ч. сварен
  • сол
  • черен пипер
  • краставица
  • лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от вътрешности, измива се добре и се нарязва на филенца. Поръсва се със сол и черен пипер, завива се с фолио и оставяме да се овкуси за 30 минути.

В купа се разбива яйцето, в чиния сипваме царевично брашно, отделно слагаме галета. Загрява се олио в тиган, топим филенцата първо в брашно, после в яйце и накрая в галета.

Пържим от двете страни до златисто, изважда се върху салфетка да попие мазнината.Сварява се ориз в подсолена вода , когато е почти готов сипваме отцедена консерва грах и оставяме за кратко да ври до готовност.
Овкусява се и оставяме под капак.Сервираме порция филенца от херинга , резени лимон , ориз с грах , кръгчета крастивчка и чери домати.Лесно и вкусно за празника !подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар