Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Панирана херинга с ориз и грах

Панирана херинга с ориз и грах

Панирана херинга с ориз и грах
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
06/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Хрупкава коричка и вкусна гарнитура - херингите направо се избиват, за да попаднат в такава компания на масата ви"

Необходими Продукти

  • херинга - 5 - 6 рибки
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • олио - за пържене
  • панировка
  • яйце - 1 бр
  • царевично брашно - 1 к.ч.
  • галета - за овалване
  • гарнитура
  • ориз - 1 ч.ч. сварен
  • грах - 1 ч.ч. сварен
  • сол
  • черен пипер
  • краставица
  • лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от вътрешности, измива се добре и се нарязва на филенца. Поръсва се със сол и черен пипер, завива се с фолио и оставяме да се овкуси за 30 минути.

В купа се разбива яйцето, в чиния сипваме царевично брашно, отделно слагаме галета.

Загрява се олио в тиган, топим филенцата първо в брашно, после в яйце и накрая в галета.

Пържим от двете страни до златисто, изважда се върху салфетка да попие мазнината.

Сварява се ориз в подсолена вода, когато е почти готов сипваме отцедена консерва грах и оставяме за кратко да ври до готовност.

Овкусява се и оставяме под капак.

Сервираме порция панирана риба, резени лимон, ориз с грах, кръгчета краставичка и чери домати.

Лесно и вкусно за празника! Панираната херинга с ориз и грах е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: