Зимна гозба с праз

06/12/2017
Биляна
отБилянаГотвач1593222061
"Трябва ви праз, ама голям праз, за да приготвите толкова вкусна зимна гозба с праз "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо480
  • Преглеждания за месеца479
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се почиства от излишните ципи и листа. Измива се. Нарязва се на не много едро, но не и на ситно. В много дълбок тиган или в тенджера се налива зехтинът и се слага да загрее.

През това време се измива оризът. Когато зехтинът е загрял, се добавя нарязаните три стръка праз. Задушават се за 4- 5 минути. След това се добавя оризът. Пържи се около минута и се наливат 4 ч.ч. вода.

Оризът се прави в съотношение 1: 3 с водата, но тук е 1: 4, за да стане по сочен. Когато оризът е сварен, се добавят доматеното пюре, маслините и сол на вкус.

Вари се още 2-3 минути. Тенджерата се отнема от котлона и оризът се поръсва с черен, зелен и бял пипер. Разбърква се за да се овкуси цялата гозба. След като се добавят подправките, не се вари повече.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар