Постни сарми в листа от праз

06/12/2017
Tania Rusenova
отTania RusenovaИноватор558567932
"Направо им свихте сармите на обикновените сарми с тази главозамайваща рецепта за постни сарми в листа от праз "
Приготвяне50 мин.
Готвене25 мин.
Общо75 мин.
Порции25
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо288
  • Преглеждания за месеца287
  • Преглеждания за седмицата287
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • ориз - 1 ч.ч.
  • гъби - 125 г консерва
  • домати - 2 бр. или доматено пюре
  • лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • праз - 5 - 6 бр.
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган запържваме лука и моркова, който предварително сме почистили и нарязали. След като е готов, прибавяме и ориза.

Разбъркваме добре, като добавяме домата или доматеното пюре, червения пипер заедно с подправките и разбъркваме отново. Сипваме водата, като съотношението между ориз и вода трябва да е 1:4. Оставяме да се готви до омекване на продуктите.

Праза измиваме много старателно. Срязваме го по дължина и вземаме само горните листа, защото те са най-широки. Трябват ни парчета с дължина 15-20 см.

В съд с вода ги попарваме, за да могат да се огъват при завиването. Вадим изцеждаме и започваме да навиваме празените сармички.

От единият край поставяме от плънката и сгъваме като триъгълник . Така приготвените сарми нареждаме в тавичка и заливаме с вода.

Поставяме във фурната и печем, докато се изпари водата.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар