Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Полята баница

Полята баница

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Полята баница1 / 2
22/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
"Ето и още една от любимите ни рецепти за баница"

Необходими Продукти

  • за корите
  • яйца - 1 брой
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • вода - 1 винена чаша
  • брашно - колкото поеме
  • за заливката
  • прясно мляко - 3/4 л пресечено
  • яйца - 4 - 5 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тестото от посочените продукти, като добавите толкова брашно, че да се получи меко и еластично тесто, което може да се точи.

Оставете го да почива за около 1 час. Разделете го на 10 топки, всяка от които се разточва на малки питки. Намажете питките през една с мазнина и ги нареждайте една върху друга.

След това разточете 5 тънки кори, които оставете да поизпръхнат. Намазнете обилно тава и ги подредете надиплени една до друга по дъното.

Най- добре е да приготвите така баницата от вечерта и да я изпечете сутринта. Корите трябва да изсъхват поне 2-3 часа.

Преди печене полейте корите с мазнина и сложете в умерено загряна фурна за 10 минути, колкото силно да се изсуши.

Разбийте пресеченото прясно мляко с яйцата и залейте отгоре. Върнете във фурната да се изпече полятата баница до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
510
44
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

прът
прът
вие сте неграмотници и помияри и нищо не разбирате от баници.Това е най-хубавата баница на света
29.12.2013 09:09
3
4
Вес
Вес
много неграмотно обяснено !!! за човек , който не е гледал как се прави изобщо не добива представа за продукта .. и още : 10 питки ..после 5 тънки кори ?! от питките ли се разточват тези кори ?!! вероятно от тях .. но добре е да се обяснява по образно и подробно
25.09.2013 15:32
1
2
Ива
Ива
Пресечено мляко се прави с мая за сирене и се казва подсирено мляко.
10.08.2013 23:12
1
Надя
Надя
Така се прави добруджанска кавърма-с пресечено мляко и корите се надиплят „като акордеон„
10.08.2013 21:16
2
таня
таня
пресеченото мляко е мляко на което си сложил лимонтозу или си изцедил лимон и го кипваш да стане като извара без да му изливаш водата после.Пълна глупост е това
31.07.2013 22:36
1
2
Ваня
Ваня
абсолютна глупост,сирене няма ли?И какво за бога е пресечено мляко?
12.07.2013 11:56
4