Лятна селска манджа

23/09/2012
от А. БорисоваНовак
"В духа на най-доброто от Българската кухня - Лятна селска манджа с изобилие от пресни зеленчуци "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо35 397
  • Преглеждания за месеца317
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и запържете първо скълцания лук и нарязаните по-едро чушки. Щом се запържат добре, поръсете с червен пипер, объркайте за кратко и добавете предварително почистените и нарязани ситно домати.

По желание може да ги обелите преди това. Прибавете обелените и нарязани картофи. Оставете манджата да се вари, докато доматения сос се редуцира леко.

Тогава овкусете с всички подправки и след 5-10 минути добавете леко разбитите яйца, като не бъркате прекалено много. След 5-10 минути снемете от котлона и добавете натрошено сирене.подобни рецепти тук

5 6
4 6
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

попи
попи
11.04.2014 17:42
истинската " селска лятна манжа" се прави с равни количества от трите вида зеленчуци и най-вече без КАРТОФИ , всичко останало е точно, яйцата и сиренето са по желание. опитайте и така , ще останете приятно изненадани.
3
0
Снежана
Снежана
01.03.2014 18:00
От моята баба знам че лятната манджа има по равни количества чушки,особено сиврия,малки патладжанчета/не по-големи от 7-8 сантиметра/,ние като малки деца им викахме ,,копанчета'',бамя,картофи,лук,домати и накрая само магданоз и които обича ,с тази манджа вървят люти чушки.Тази манджа се казва и зарзаватена манджа,така и казват в тракийския край.
0
0
x
x
14.08.2013 09:12
снимката е различна
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв