Филе от риба тон във винегрет от мед и горчица

06/12/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваПомощник Готвач2512761545
"Това е най-вкусният начин за приготвяне на филе от риба тон, всички останали просто бледнеят пред него "
Приготвяне15 мин.
Готвене6 мин.
Общо21 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо190
  • Преглеждания за месеца189
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Смесете в купа всички продукти за винегрета, като чесъна пресовайте или настържете на фино ренде. Поставете рибните филета така, че да се покриват леко от тази марината, и приберете в хладилник за 30 минути до 1 час.

2. Загрейте две супени лъжици зехтин в тиган с незалепващо дъно на силен огън. Ръснете малко едра люспеста сол на дъното и положете маринованите вече филета. Ще пръска леко в началото, затова се отстранете, за да няма инциденти.

3. Запечете две минути от едната страна и обърнете за още четири минути от другата. Това време е достатъчно за запечатване на филета със дебелина от сантиметър и половина. Ако вашите са по-дебели, гответе малко по-дълго. Отвътре трябва да останат розови, което не означава, че са сурови.

4. Може да сервирате по два начина - топли, поднасяйки ги веднага, полети с останалия винегрет, или охладени, пускайки горещите филета обратно в течността и оставяйки ги да поемат още от нея. Само не прекалявайте с времето за престой в маринатата.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар