Дробчета с ориз и левурда на фурна

06/12/2017
"Толкова ароматни, толкова вкусни, толкова много вино ще изпиете с тях "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо94
  • Преглеждания за месеца93
  • Преглеждания за седмицата93
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре дробчетата и ги сварете в подсолена вода до полуготовност и ги отцедете. В дълбок съд загрейте олиото и запържете праза до омекване.

Добавете ситно нарязаните моркови и гъбите, нарязани на полумесеци. Запържете зеленчуците до омекването им, след което прибавете подправките и пюрето от люти чушки. Налейте бялото вино, оставете за няколко минути на котлона, след което отстранете.

Прехвърлете дробчетата в подходяща тава, добавете зеленчуците, ориза и 3 и 1/2 ч.ч. вода. Прибавете маслините и левурда на вкус. Посолете и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за не повече от 30 минути или до готовност на ориза.

Поднесете ястието топло.

Източник: Кирил Колев от Кулинарна мрежаподобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар