Рагу от хек върху оризово канапе

06/12/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваМастър Шеф296857802
"Важно е да се хапва риба, но също така е важно и рибата да е вкусна, а тази е просто великолепна "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо195
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и измийте рибата. Нарежете я на парчета, дебели около 3-4 см. Осолете ги и ги поръсете с черен пипер, след което ги оваляйте в брашно. Загрейте зехтина и изпържете парчетата риба до златист цвят от двете страни, и ги дръпнете от огъня.

В дълбок съд сгорещете 3 с.л. зехтин и добавете нарязана на дребно глава лук, накълцани скилидките чесън и морков, нарязан на тънки ивички.

Запържете ги за 3-4 минути и прибавете доматите, предварително обелени и нарязани на кубчета. Задушавайте около 10 минути и добавете граха, червеното вино, захарта, ригана и сол на вкус.

Прехвърлете изпържените парчета риба при зеленчуците и оставете още 10-15 минути да се готвят под капак.

Пригответе през това време ориза, като първо го измиете и го залеете с вода. Добавете олиото и го сложете да се вари. Когато омекне, го свалете от огъня и го овкусете с черен пипер, зеленчукова подправка и сол на вкус.

Сервирайте, като първо поставите в чиния канапе от ориз и върху него подредете рагуто от риба със зеленчуци.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар