Сос за печени меса

27/04/2009
от ЛюдаНовак
"Не е толкова важно как приготвяте месото, а с какъв сос ще го поднесете "
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 020
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • сос - от печено месо 4 с. л.
  • бульон – силен 1 ч. ч.
  • брашно – 1 ч. л.
  • бяло вино – 100 мл.
  • сметана - 4 с. л.
  • лимони – 1 бр.
  • захар – 1 с. л.
  • черен пипер - 1/2 ч. л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сосът от печеното се разрежда с бульон, в който предварително е разбъркано брашното.

Прибавят се лимонът, почистен от кората и семките и нарязан на кръгчета, виното, захарта и черният пипер.

Сосът се посолява и се вари 20 минути, след което се заливат печеното месо.
подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар