Печен шаран с белтък и лимон

07/12/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо49
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете шарана и го измийте обилно с вода. Посолете го и го оставете за 2-3 часа, за да си поеме от солта.

Разбийте белтъка с малко сол до побеляване.

Намажете шарана с помощта на силиконова четчица от двете страни.

Обелете праза и го нарежете на тънки шайби.

Наредете праза на дъното на тава за печене. Сложете шарана върху праза.

Направете напречни разрези и сложете във всеки разрез парче лимон.

Поръсете с олио и сложете тавата във фурната.

Загрейте фурната до 200 градуса и изпечете до златист загар.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар